Pomagamy w gotowaniu

Grillowana sałata cesar

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miski przełóż majonez. Dodaj czosnek rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę. Anchois rozetrzyj nożem na pastę i dodaj do reszty składników. Ser parmezan zetrzyj na drobnej tarce. Całość dopraw oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  2. Do miski wlej oliwę. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, skórkę startą z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
  3. Dodatek np. Kurczaka zamarynuj w oliwie z czosnkiem i cytryną. Mięso odstaw do zamarynowania. Po tym czasie kurczaka smaż na patelni grillowej z obu stron.
  4. Sałatę rzymską przekrój na połowę. Posmaruj przy pomocy pędzelka lub skrop oliwą czosnkową. Tak przygotowane połówki grilluj na mocno rozgrzanej patelni ryflowanej z obu stron.
  5. Grzanki posmaruj oliwą lub wcześniej przygotowaną oliwą smakową. Pieczywo usmaż na patelni lub grillu.
  6. Sałatę podajemy z pokrojonymi kawałkami kurczaka, grzankami, tartym serem oraz sosem majonezowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?