Pomagamy w gotowaniu

Pieczone gołąbki z resztkami warzyw w stylu azjatyckim, w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Z kapusty wytnij głąb (głąb posiekaj i dodaj do reszty warzyw), następnie włóż do garnka z wrzątkiem i gotuj pod przykrycie przez około 7-9 minut. Następnie wyciągnij kapustę i podziel na pojedyncze liście.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, kaszę podsmaż z drobno pokrojonymi warzywami, dopraw solą.
  3. Na brzeg liścia dodaj 2 łyżki farszu, zawiń całość na kształt rulonu.
  4. W naczyniu do pieczenia ułóż ciasno wszystkie rulony z kapusty, zalej całość sosem Winiary słodko kwaśnym.
  5. Piecz całość w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 min.
  6. Upieczone gołąbki podawaj oprószone sezamem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?