Pomagamy w gotowaniu

Kopytka z wczorajszych ziemniaków z sosem pomidorowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki wymieszaj z jajkiem, mąką, czosnkiem oraz solą.
  2. Z ciasta uformuj kulki wielkości orzechów włoskich. Gotuj kopytka w osolonym wrzątku przez 4 minuty od momentu wypłynięcia ich na wierzch wody.
  3. W międzyczasie, pomidorki wysmaruj, sokiem z cytryny, miodem, solą oraz kolendrą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10-15min.
  4. W rondelku podgrzej sos boloński
  5. Serwuj kopytka z ciepłym sosem i upieczonymi pomidorkami

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?