Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Truskawkowa tęcza

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 6 godz.

  • Porcje 6

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jedną Galaretkę o smaku truskawkowym WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu – na bazie wody. Rozlej do 6 dużych szklanek i pozostaw do zastygnięcia.
  2. Następnie przygotuj kolejną galaretkę, tym razem rozpuszczając ją w gorącej mieszance, składającej się z 200 ml wody i 200 ml śmietanki. Po ostygnięciu rozlej ją do szklanek z pierwszą warstwą zastygniętej galaretki i ponownie zostaw do zastygnięcia.
  3. Przygotuj ostatnią galaretkę na bazie 400 ml śmietanki. Po ostygnięciu dolej do szklanek i schłodź jeszcze raz całość, do momentu zastygnięcia.
  4. Przed podaniem udekoruj desery bitą śmietaną, skruszonymi bezikami i świeżymi truskawkami lub innymi owocami. Możesz dodać również listki świeżej mięty, startą czekoladę lub posypkę do deserów, którą akurat masz w domu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?