Pomagamy w gotowaniu

Pieczarki po burgundzku, czyli wegetariańska wersja francuskiego dania

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku na oleju usmaż drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz marchewkę.
  2. Następnie dodaj pieczarki i podsmażaj do momentu, aż z warzyw wyparuje ich naturalny sok.
  3. Dodaj wino i smaż do momentu, aż wino wyparuje.
  4. Dodaj wodę, sos Winiary, bulion Winiary oraz tymianek. Duś całość pod przykryciem przez około 10 minut.
  5. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Wskazówki: 1. Do tego dania możemy też dodać resztki warzyw. 2. Pieczarki są zawsze dostępne, więc jest to potrawa, którą można przyrządzać przez cały rok.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?