Pomagamy w gotowaniu

Pita z szybką sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej oraz jabłka

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Pita

Sałatka

Przygotowanie:

  1. Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.
  2. Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.
  3. Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
  4. Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.
  5. Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.
  6. Zioła drobno posiekaj.
  7. Cebulę pokrój w małe piórka.
  8. Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.
  9. Posmaruj warzywa sosem.
  10. Gotowe pity podawaj z sałatką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?