Pomagamy w gotowaniu

Pierogi zero waste z mięsem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Farsz

Przygotowanie:

  1. Ciasto można zrobić w malakserze.
  2. Do mąki dodaj rozpuszczone masło lub olej, sól oraz gorącą wodę.
  3. Całość wymieszaj widelcem lub drewnianą łopatką, a kiedy masa się połączy, zagnieć ją rękami.
  4. Odstaw na 15 minut pod przykryciem.
  5. Przygotuj farsz. Cebulę i czosnek usmaż na patelni aż będą złote.
  6. Pierś kurczaka zmiel w maszynce do mielenia.
  7. Dodaj smażoną cebulę oraz przyprawy, całość wymieszaj. Na końcu dodaj natkę pietruszki.
  8. Ciasto pierogowe wałkuj bardzo cienko.
  9. Z ciasta przy pomocy np. szklanki wykrawaj małe okręgi. Na każdy z nich nakładaj odrobinę farszu.
  10. Pieroga złóż na pół i zagnieć dokładnie brzeg. Rant można dodatkowo ozdobić.
  11. Pierogi gotuj w osolonym wrzątku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?