Pomagamy w gotowaniu

Humus z fasoli

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Uprażone pestki słonecznika wsyp do blendera.
  2. Dodaj odcedzoną fasolę oraz solidną szczyptę kuminu.
  3. Dolej sok z cytryny oraz oliwę. Całość dopraw solą i pieprzem. Jeśli chcesz możesz teraz dodać kolendrę.
  4. Całość dokładnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  5. Zamiast słonecznika możesz dodać łyżkę pasty sezamowej (tahini).

Opis przepisu:

Humus z fasoli to oryginalny pomysł na śniadanie, który sprawdzi się też jako dodatek do pieczonych warzyw.

Jeśli chcesz poznać jeszcze inne pomysły na pyszne pasty z fasoli, sprawdź przepis na włoską pastę kanapkową oraz na słodką pastę czekoladową.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?