Pomagamy w gotowaniu

Pudding waniliowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do szklanki budyń i dobrze wymieszaj.
  2. Pozostałe mleko zagotuj.
  3. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony w mleku budyń, ciągle mieszając. Całość gotuj aż zgęstnieje.
  4. Gotowy budyń zblenduj z kaszą jaglaną oraz miodem.
  5. Surową kaszę jaglaną upraż na patelni do momentu aż stanie się chrupiąca. Dodaj szczyptę soli.
  6. Gotowy pudding podawaj na ciepło lub zimno z dodatkiem owoców z kompotu oraz z uprażoną kaszą jaglaną.

Opis przepisu:

WSKAZÓWKI:
- używamy budyniu Winiary bez cukru,
- kasza jaglana świetnie się łączy ze słodkimi smakami,
- taki krem może być też kremem do tortów i ciast,
- kasza jaglana jest tłusta, dlatego trzeba ją chronić przed zjełczeniem poprzez odpowiednie przechowywanie,
- używajmy owoców z kompotu, które najczęściej niepotrzebnie wyrzucamy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?