Pomagamy w gotowaniu

Puszyste kolorowe pancakes

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Wersja różowa

Przygotowanie:

  1. Buraka zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego puree.
  2. Do musu z buraka dodaj rozpuszczone masło, mleko, cukier, sól, mąkę oraz żółtka i całość dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj proszek do pieczenia i sodę.
  3. W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.
  4. Ubite białka połącz z pozostałą masą, delikatnie mieszając całość łopatką lub łyżką.
  5. Naleśniki smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Kiedy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przewracamy na drugą stronę.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami – na przykład owocami i miodem!
  7. Wersja pomarańczowa: zamiast buraka użyj dwóch ugotowanych lub upieczonych i zmiksowanych marchewek!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?