Pizza z salami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Farsz

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej do miski. Wodę podgrzej.
  2. Drożdże wsyp do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i wodę, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
  3. Do mąki dodaj sól, oliwę i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
  4. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj, od spodu podsyp kaszą manną i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując brzegi o szerości 1 cm.
  5. Posmaruj sosem. Rozłóż równomiernie plasterki salami i posyp całość serem.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10 minut.
  7. Podawaj z ketchupem WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?