Polędwiczki wieprzowe w sosie z mango

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz marchewkę oraz mango i pokrój je w cienkie paski, a dymkę w drobne plasterki.
  2. Oczyść papryczkę chili z pestek i białych błon, a następnie posiekaj drobno, obierz imbir oraz czosnek i również drobno posiekaj.
  3. Oczyść polędwiczkę z białej błony, pokrój w plastry, a potem w cienkie paski, tak jak warzywa.
  4. Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż marchewkę, dodaj drobno posiekany czosnek, imbir i chili.
  5. Przełóż warzywa do garnka, dodaj sos sojowy i słodko-kwaśny, a następnie zagotuj razem.
  6. Podsmaż krótko wieprzowinę na oleju, dopraw solą, dodaj do gotującego się sosu, wymieszaj i zdejmij z ognia.
  7. Do gotowego sosu dodaj pokrojone mango i odstaw na chwilę, aby lekko zmiękło.
  8. Danie podawaj z ryżem, posypane sezamem lub orzeszkami.

Opis przepisu:

Lubisz nieoczywiste połączenia w kuchni? W takim razie wypróbuj nasz przepis na polędwiczki wieprzowe po chińsku z dodatkiem Sosu słodko-kwaśnego Winiary i mango. To niezwykle aromatyczne danie, które doskonale łączy w sobie słodkie i kwaśne smaki. Polędwiczki wieprzowe z mango będą jeszcze pyszniejsze, jeśli podasz je z dodatkiem ryżu oraz orzeszków ziemnych. Taki obiad na pewno spodoba się całej Twojej rodzinie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?