Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Spaghetti z pulpecikami

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wymieszać mięso mielone ze startą na drobnych oczkach tarki cebulą, drobno posiekaną natką i jajkiem.
  2. Wilgotnymi dłońmi odrywać po około pół łyżki mięsa i odkładać na deskę. Następnie uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć krótko ze wszystkich stron, a następnie zalać sosem i dusić pod przykrywką przez 15 minut.
  3. Ugotować makaron według sposobu przygotowania, który jest podany na opakowaniu.
  4. Pulpeciki z sosem podawać z makaronem i startym serem. Udekorować świeżą bazylią.

Opis przepisu:

Gdy nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie, postaw na klasykę. Włoski makaron polany gęstym Sosem Spaghetti Winiary ma wyjątkowo pomidorowy smak, a przygotowanie go zajmuje tylko chwilę. Zadbaj też o dodatek pysznych pulpetów, który sprawi, że danie będzie bardziej sycące. Całość oprósz warstwą startego parmezanu i posyp kilkoma listkami świeżej bazylii. Takie spaghetti z pulpecikami od razu przywodzi na myśl słoneczne wakacje w Toskanii!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?