Pomagamy w gotowaniu

Wrapy z pieczonym kurczakiem, sałatą i warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Dopraw solą i pieprzem z każdej strony.
  2. W osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek z miodem, sokiem z cytryny, papryką słodką, papryką ostrą, curry i czosnkiem. Powstałą marynatą dokładnie natrzyj kurczaka (jeśli masz możliwość odstaw na 2 h do lodówki).
  3. Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz kurczaka ok. 25 min. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.
  4. Paprykę pokrój w paski. Sałatę porwij. Ogórka zielonego pokrój w cienie słupki. Placki tortilli posmaruj sosem tatarskim Winiary.
  5. Kurczaka pokrój w paski i ułóż na tortilli. Dodaj paski papryki oraz ogórka.
  6. Dodaj sałatę oraz kiełki i całość posyp tartym serem. Placki zwijaj w zwarte roladki i odstaw do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie pokrój i podawaj z sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Stwórz pyszne imprezowe menu z wrapami z kurczakiem i warzywami w roli głównej! Soczyste nadzienie w postaci słodko-kwaśnych kawałków kurczaka, pachnącego miodem i cytryną, to propozycja, która na pewno przyciągnie Twoich gości do stołu. Dodatek sera cheddar o orzechowym smaku i Sosu Tatarskiego Winiary stanowi doskonałe uzupełnienie, dzięki któremu to danie staje się naprawdę wyjątkowe. Nasze wrapy z pieczonym kurczakiem to pyszna przekąska, którą przygotujesz w pół godziny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?