Minipizze z tortilli

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 2

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidor pokrój w cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę.
  2. Placki tortilli połóż na blaszce do pieczenia. Jeśli masz duże tortille możesz wykroić z nich mniejsze np. przy pomocy szklanki albo miseczki.
  3. Placki posmaruj ketchupem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż plasterki pomidora oraz salami.
  4. Tak przygotowane pizze wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C na ok. 10-15 minut. Po upieczeniu udekoruj sosem czosnkowym oraz posyp rukolą.
  5. Wskazówka: dodatki do pizzy możesz dowolnie zmieniać. Sięgaj zwłaszcza po sezonowe warzywa. W czasie karnawału najlepiej sprawdzi się pieczony burak lub czosnek, a nawet gruszka. Z dodatkiem gorgonzoli stworzy niezwykle apetyczne połączenie.

Opis przepisu:

Na imprezach karnawałowych najlepiej sprawdzają się niewielkie przekąski, którymi można się zajadać bez konieczności korzystania z noża i widelca. Takie właśnie są minipizze z tortilli, które przygotujesz w pół godziny! To danie łączy w sobie wpływy kuchni włoskiej i meksykańskiej. Dzięki temu możesz uzyskać pyszny smak, dodatkowo wzbogacony Sosem Czosnkowym Winiary oraz ketchupem. Gwarantujemy, że Twoi goście często będą sięgać po minipizze na bazie tortilli – zwłaszcza jeśli podasz im kilka wariantów z różnymi warzywami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?