Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Deviled eggs , czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka.
  2. Żółtka zagniataj widelcem i wymieszaj z majonezem i srirachą.
  3. Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
  4. Nadziewaj połówki białek pastą z żółtek jaj.
  5. Udekoruj połówki jajka płatkami chili i szczypiorkiem.
  6. Devilled eggs serwuj najlepiej od razu.

Opis przepisu:

Lubisz pożywne śniadania z jajkiem w roli głównej, ale szukasz pomysłu, jak można je oryginalnie przyrządzić? Zapomnij na chwilę o jajecznicy i skosztuj pikantnych deviled eggs z dodatkiem chili, sosu sriracha i majonezu. Ich przygotowanie zajmie ci tylko kilka minut, zwłaszcza jeśli skorzystasz z naszych wskazówek. Deviled eggs to pyszna alternatywa dla zwykłych jaj na twardo czy sadzonych. Podawaj je z chrupiącymi grzankami i delektuj się wyjątkowym śniadaniem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?