Domowe nuggetsy z kurczaka – jak zrobić?

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Nachosy zmiel w malakserze lub pokrusz na proszek.
  2. Kurczaka pokrój w poprzek w 1cm plastry.
  3. Mięso dopraw solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
  4. Jajka roztrzep w osobnej misce.
  5. Kurczaka obtocz w mące pszennej, a następnie pojedynczo panieruj w rozkłóconym jajku i nachosach.
  6. Tak przygotowanego kurczaka smaż w głębokim tłuszczu aż panierka się zarumieni i stanie się chrupiąca – ok. 5min.
  7. Podawaj z Remuladą Winiary.
  8. Nuggetsy można również upiec piekarniku. Należy je ułożyć na papierze do pieczenia i piec ok. 30 min w temp 200°C.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?