Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
  2. Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
  3. Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
  4. Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
  5. Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
  6. Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?