Fish burger

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę albo ugnieć tłuczkiem do ziemniaków.
  2. Rybę pokrój w drobną kostkę (można ją również delikatnie posiekać).
  3. Szczypiorek posiekaj drobno.
  4. Rybę z ziemniakami przełóż do miski. Dodaj szczypiorek, sól i pieprz. Całość wymieszaj.
  5. Dodaj bułkę tartą do uzyskania zwartej konsystencji pozwalającej na formowanie kotletów.
  6. Z masy formuj niewielkie kotlety które następnie obtocz w pozostałej bułce tartej.
  7. Kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą, aż się zrumienią po obu stronach.
  8. Kapustę posiekaj bardzo drobno i wsyp do miski. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  9. Marchew obierz i zetrzyj na tarce.
  10. Do kapusty dodaj cebulę i startą marchewkę. Dodaj musztardę, remuladę i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj.
  11. Kotlety rybne podawaj w bułce posmarowanej remuladą z dodatkiem surówki coleslaw.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?