Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Karp po żydowsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karpia oczyść, usuń skrzela i ości. Odetnij głowę na linii skrzeli, a resztę pokrój na porcje.
  2. Dopraw pieprzem, skrop octem i posyp pokruszonymi goździkami.
  3. Cebule obierz i pokrój w plastry.
  4. Na patelni rozgrzej masło, włóż cebule i lekko podsmaż (nie rumień).
  5. Dodaj Bulion warzywny WINIARY rozpuszczony wcześniej w 0,5 l gorącej wody oraz łyżkę cukru.
  6. Następnie włóż ryby i duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
  7. Gotową rybę zdejmij z patelni.
  8. Sos lekko odparuj, dodaj opłukane rodzynki i płatki migdałów, zagotuj.
  9. Porcje ryby przełóż na półmisek i polej sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?