Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Zupa borowikowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Porcje 5

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na minimum godzinę. Po tym czasie odlej wodę, a grzyby pokrój w plasterki.
  2. Posiekaj cebulę i 2 ząbki czosnku.
  3. W garnku na rozgrzanym oleju przesmaż cebulę z posiekanym czosnkiem. Dodaj pokrojone grzyby. Smaż wszystko razem przez 2 minuty.
  4. Warzywa i grzyby zalej 700 ml wody. Całość zagotuj.
  5. Zupę borowikową WINIARY rozpuść w 300 ml zimnej wody, wlej do garnka i wymieszaj.
  6. Zupę gotuj jeszcze 5 minut, a następnie dodaj słodką śmietankę i posiekaną natkę pietruszki.
  7. Dopraw solą i pieprzem.
  8. Podawaj z chrupiącą bagietką, posmarowaną przekrojonym czosnkiem oraz świeżym tymiankiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?