Tort „red velvet”

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 20 min.

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Ciasto

Krem

Przygotowanie:

  1. W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta poza cukrem. tj. mąkę, sól, sodę, kakao.
  2. Cukier oraz cukier waniliowy ubij z masłem w osobnym naczyniu mikserem aż do uzyskania puszystej konsystencji. Po tym czasie dodaj jajka i dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj olej, mleko oraz wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszaj mikserem.
  4. Ciasto przełóż do tortownicy (lub dwóch). Piecz ok 45 min (podzielone na dwie blachy ok 35min) w temp 180*C
  5. W misce utrzyj z cukrem miękkie masło, przy pomocy miksera. Kiedy będzie puszyste dodaj serek, śmietankę oraz cukier waniliowy.
  6. Ubijaj krótko mikserem do połączenia składników.

Opis przepisu:

Czyż tort red velvet nie wygląda pięknie i kusząco? Ależ oczywiście! Deser ten wywodzi się z Ameryki, gdzie cały czas cieszy się największą popularnością. Kulinarna kariera ciasta red velvet poza Ameryką zaczęła się po 1989 roku. W tym roku wyemitowano bowiem film „Stalowe magnolie”, w którym można było zobaczyć rubinowy red velvet. Przepis na ten pyszny i okazały tort znajdziecie na naszej stronie. I zapewniamy, że przygotowanie tortu red velvet okazuje się prostsze, niż może się wydawać! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?