Chłodnik klasyczny

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  2. Ogórka zielonego obierz i pokrój w drobna kostkę, rzodkiewkę zetrzyj na tarce, posiekaj szczypiorek i koperek. Czosnek rozdrobnij nożem.
  3. Wszystkie warzywa połącz z wcześniej przygotowanym jogurtem, dopraw pieprzem i solą według uznania.
  4. Podawaj z ugotowanym jajkiem

Opis przepisu:

Na wiosnę wypróbuj nasz przepis na chłodnik klasyczny! Przygotujesz go naprawdę szybko, a to dzięki Barszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY! Do zupy dołóż swoje ulubione dodatki i ciesz się pysznym, wiosennym obiadem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?