Chłodnik buraczkowy z mlekiem kokosowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i mlekiem kokosowym (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  2. Ogórek umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę, awokado obierz, usuń pestkę pokrój w kostkę i skrop sokiem z limonki.
  3. Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
  4. W misce wymieszaj chłodnik z pokrojonymi dodatkami. Odłóż niewielką ilość szczypiorku i koperku do posypania chłodnika na wierzchu.
  5. Podawaj dobrze schłodzony, posypany zieleniną i prażonymi orzeszkami nerkowca.

Opis przepisu:

Chłodnik buraczkowy z mlekiem kokosowym to wspaniałe połączenie składników, dzięki którym zupa ta nabiera niesamowicie aksamitnej konsystencji. Chłodnik przyrządzisz szybko i bez problemu, a to dziękiBarszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY! Całość podawaj z delikatnymi orzechami nerkowca i rozsmakuj się w tym pysznym daniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?