Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim i śmietaną (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  2. Selera naciowego obierz z łyk i pokrój w drobną kostkę, kalarepę obierz i również pokrój w kostkę.
  3. Rzodkiewkę umyj pokrój w plasterki, większe liście rukoli porwij lub rozdrobnij ostrym nożem.
  4. Wszystkie warzywa połącz z chłodnikiem delikatnie mieszając. Dopraw do smaku sola i pieprzem. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki i listków rukoli do dekoracji.
  5. Podawaj dobrze schłodzony z plasterkami rzodkiewki i rukolą.

Opis przepisu:

Chłodnik buraczkowy z rukolą selerem naciowym i kalarepą to idealna propozycja na leniwe i gorące dni, w których owszem, myślimy o pysznym obiedzie, ale nie bardzo chce nam się gotować i stać w gorącej kuchni! Za sprawą Barszczu czerwonego Ekspresowej zupy WINIARY chłodnik ten przyrządzisz szybko i łatwo, a dodatki rukoli, selera naciowego i kalarepy nadadzą zupie wspaniały aromat!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?