Chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Maliny jeśli są mrożone- rozmroź, szpinak pokrój w paseczki a ser pokrój w kostkę
  2. 8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem greckim, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
  3. Chłodnik wlej do miseczek a na wierzch posyp rozdrobnionym szpinakiem, malinami, serem pleśniowym i orzechami.

Opis przepisu:

Masz ochotę na pyszny chłodnik, który przygotujesz dosłownie w kilka chwil? Wypróbuj nasz przepis na chłodnik buraczkowy z malinami, szpinakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi. Ta wersja buraczkowej pyszności ma delikatnie słodkawy smak, dzięki temu, że w przepisie znajdują się maliny! Podbijają nie tylko kolor, ale również smak chłodniku. Dzięki Barszczowi czerwonemu Ekspresowej Zupie WINIARY nie musisz nic gotować! Wypróbuj nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?