Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
  2. Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
  3. Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
  4. Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
  5. Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.

Opis przepisu:

Zacznij od rozpuszczenia po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody. Do jeszcze ciepłych galaretek dodaj po 80 g pianek marshmallow. Podgrzewaj je w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu, aż do rozpuszczenia pianek.

Przygotuj dwie osobne blaszki o wymiarach około 20 x 20 cm. Wyłóż je folią spożywczą. Każdą masę galaretkową przelej na osobną blaszkę i odstaw je aż do całkowitego zastygnięcia. Kiedy galaretki będą już ściągnięte, wyjmuj je z formy, ale pozostaw na folii. Ona ułatwi formowanie roladek i umożliwi stopniowe odklejanie od galaretki.

Całą czynność powtórz z pozostałymi smakami galaretek. Otrzymane w ten sposób roladki pokrój na grube plastry. Możesz je podać jako samodzielny deser albo jako jeden z dodatków do bardziej rozbudowanych eksperymentów kulinarnych. Pewne jest to, że każdy pokocha ich smak, a goście docenią nietypowy sposób podania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?