Kolorowe galaretkowe ślimaczki

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść po 2 Galaretki WINIARY z jednego smaku w 170 ml gorącej wody.
  2. Do jeszcze ciepłych dodaj po 80 g pianek. Podgrzewaj w kąpieli wodnej, mieszając, aż do rozpuszczenia się pianek.
  3. Każdą masę przelej do osobnych blaszek o wymiarach ok. 20 x 20 cm, wyłożonych folią spożywczą, i pozostaw do całkowitego zastygnięcia.
  4. Gotową galaretkę wyjmij z formy na folii i roluj, stopniowo ją odklejając.
  5. Postępuj tak samo ze wszystkimi smakami galaretek. Otrzymane rolady pokrój na grube plastry.

Opis przepisu:

Kolorowe galaretkowe ślimaczki to pomysł na deser, który w szczególności pokochają dzieci! Przygotuj z nimi prawdziwie wakacyjny, orzeźwiający i kolorowy smakołyk, a przekonasz się, że radości w kuchni będzie co niemiara! Do przygotowania galaretkowych ślimaczków potrzebujesz trzy smaki naszych wakacyjnych galaretek: Galaretkę smak lemoniada WINAIRY, Galaretkę smak cola WINIARY, Galaretkę smak arbuzowy WINIARY, pianki marshmallow i dużo uśmiechu! Smakowitego deseru!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?