Galaretkowe babeczki limonkowe (z cytrusowym kremem)

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 7

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
  2. Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek i, po wystygnięciu, wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
  3. Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
  4. Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
  5. Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
  6. Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.

Opis przepisu:

Do przygotowania galaretkowych babeczek limonkowych (z cytrusowym kremem) wcale nie musisz korzystać z piekarnika! Jeśli lubisz słodkości w formie babeczek, to ta letnia wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Aby uzyskać ten piękny, limonkowy kolor, wykorzystaj Galaretkę smak limonkowy WINIARY! Połączenie kwaskowatej limonki z pysznym kremem i kruchym spodem z pewnością skradnie nie tylko dziecięce podniebienia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?