Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dwie Galaretki smak Arbuzada WINIARY wg przepisu na opakowaniu i odstaw do czasu, aż lekko stężeją.
  2. Przygotuj mus z kiwi – zblenduj kiwi z cukrem i sokiem z limonki. Mus nałóż po równo do 4 szklanek (proporcje składników wyliczone są do szklanek o pojemności 280 ml).
  3. Następnie do każdej szklanki nałóż po 1 łyżce (30 g) jogurtu greckiego. Wygładź warstwę i wstaw desery do lodówki.
  4. Lekko stężałą galaretkę (zanim podczas mieszania zaczną pojawiać się grudki) ostrożnie przełóż do każdej ze szklanek.
  5. Możesz użyć czekoladowych groszków, imitując pestki arbuza. Rozmieść je w galaretce za pomocą np. patyczka do szaszłyków.
  6. Deser ponownie odstaw do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
  7. Przed podaniem udekoruj go kuleczkami wyciętymi ze świeżego arbuza. Jeśli nie masz specjalnej łyżki do ich wycięcia, możesz pokroić arbuz w kostki.
  8. Dodatkowo możesz udekorować deser listkami świeżej mięty.

Opis przepisu:

Wypróbuj nasz nowy przepis na Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi! Znajdziesz w nim orzeźwiające połączenie smaków: kwaskowatego, zielonego musu z kiwi i wakacyjnego smaku soczystej Galaretki smak arbuzowy WINIARY. Nie zdradzimy wielkiego sekretu, jeśli powiemy, że dzieci wprost przepadają za tym wakacyjnym smakołykiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?