Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 2

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki pokrój na frytki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, posyp ziołami i solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
  2. Piecz przez około 30 minut, aż będą złociste.
  3. Cebulę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, dodaj ocet winny i odstaw do zamarynowania na 20 minut.
  4. Mięso przełóż do miski, dodaj 2 łyżeczki ketchupu, a następnie dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa uformuj burgery, a następnie smaż je na patelni, na rozgrzanym oleju, około 2 minut z każdej strony.
  5. Bułki przekrój na pół. Możesz podgrzać je przez chwilę w piekarniku.
  6. Spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidory, odsączoną cebulę i plasterki ogórka. Drugą połowę bułki posmaruj ketchupem i przykryj kanapkę.
  7. Podawaj z upieczonymi ziemniaczkami i ketchupem.

Opis przepisu:

Street food, którym można delektować się we własnym domu? Pyszne burgery wołowe to jest pomysł, który spodoba się Twoim bliskim! Przygotuj burgera z wołowiny według naszego przepisu – z mnóstwem apetycznych dodatków i Ketchupem Super Hot Winiary. Gwarantujemy, że po takiej uczcie nikt nie pozostanie głodny! Nasz przepis na burgery jest bajecznie prosty i tak samo smaczny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?