Zapiekane Nachos Grande na ostro

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż cebulę na lekko złocisty kolor, a następnie – dodaj mięso, przyprawę do dań meksykańskich i smaż razem, aż mięso będzie ciemnobrązowe.
  3. Dodaj odsączone pomidory z puszki i odsączoną z zalewy fasolę i duś, aż mięso będzie miękkie.
  4. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Na blasze do zapiekania, wyłożonej papierem do pieczenia, rozłóż nachosy. Na nich ułóż przestudzone mięso, a całość – posyp tartym cheddarem.
  6. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 15 minut, aż ser się rozpuści.
  7. Pomidory i awokado pokrój w kostkę, dymkę i kolendrę posiekaj.
  8. Zapieczone nachos posyp pomidorami i awokado, dymką i kolendrą.
  9. Polej Sosem Texicana Ekstra Hot WINIARY i podawaj z kawałkami limonki.

Opis przepisu:

Nachos Grande z mięsem mielonym to wyśmienite danie, która zachwyca bogactwem smaków kuchni meksykańskiej! Chrupiące zapiekane nachosy, gorący roztopiony ser, a do tego – mnóstwo warzyw i pikantny Sos Texicana Ekstra Hot. Takie meksykańskie jedzenie to po prostu moc wrażeń kulinarnych w każdej porcji! Wypróbuj koniecznie nasz przepis na nachosy z serem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?