Pikantna kanapka z awokado, pieczonym indykiem i serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kromki pieczywa przyrumień w tosterze, a następnie – posmaruj każdą niewielką ilością majonezu.
  2. Indyka i ser camembert oraz obrane awokado pokrój na plasterki.
  3. Na 4 kromkach pieczywa ułóż po liściu sałaty, plasterku indyka, sera i awokado.
  4. Każdą porcję polej sosem Texicana Ekstra Hot Winiary i przykryj kolejną kromką chleba, posmarowaną majonezem.

Opis przepisu:

Kanapka to chyba najpopularniejsza przekąska, doskonała na różne okazje. Idealna na pikniki i spacery, lecz także – jako małe co nieco między posiłkami. Kanapka z awokado, według naszego przepisu, to całkiem solidny posiłek, ponieważ zawiera pieczona pierś z indyka i aromatyczny camembert. Ważnym dodatkiem jest Sos Texicana Extra Hot, który cudownie zaostrza jej smak. Indyk na kanapki to patent, który zdecydowanie warto wypróbować!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?