Pałki z kurczaka w sosie słodko-pikantnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pałki z kurczaka umieść w dużej misce.
  2. W mniejszej miseczce przygotuj marynatę – przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z drobno posiekanym imbirem, dodaj ciemny sos sojowy i 6 łyżek Sosu Azjatyckiego WINIARY.
  3. Tak przygotowaną marynatą zalej pałki.
  4. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odstaw na kila godzin do lodówki.
  5. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C.
  6. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż pałki i piecz przez 45-55 minut, aż będą ciemnobrązowe.
  7. Podawaj z pozostałym Sosem Azjatyckim WINIARY.

Opis przepisu:

Pieczone udka z kurczaka to danie znane i lubiane. Nasz prosty przepis na pałki w sosie słodko-pikantnym sprawi, że odkryjesz je na nowo! Wystarczy odrobina Sosu Azjatyckiego WINIARY by wyczarować prawdziwy smak Azji we własnej kuchni. Spróbuj naszego przepisu na smaczną marynatę i rozsmakuj się w znakomitych pieczonych udkach z kurczaka w sosie! Palce lizać!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?