Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem, zielonym groszkiem i cukinią

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i ugotuj prawie do miękkości. Cukinię pokrój w półplasterki. Cebulę pokrój w piórka.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej mielone mięso, aż się lekko zarumieni. Dopraw je solą i pieprzem. Dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
  3. Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej na patelnię. Dodaj czosnek, oregano, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Całość uzupełnij zielonym groszkiem, śmietanką oraz jajkiem.
  4. Ugotowane ziemniaki pokrój w talarki i wymieszaj dokładnie z sosem. Całość przełóż do formy do pieczenia i posyp startym serem. Piecz w temp 180°C przez ok. 30 minut.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?