Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
  2. W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.
  3. Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.

Opis przepisu:

Jeśli gustujesz w tradycyjnej, domowej kuchni, to właśnie przepis na barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie tym, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Klasyczna, smakowita i niepowtarzalna – taka właśnie jest ta zupa. Przygotujesz ją na bazie Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a pięknie udekorujesz przy pomocy zielonego majeranku i świeżo mielonego pieprzu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Tomek
    Barszczyk Winiar zawsze w Swieta gosci na moim stole. Robie go nieco inaczej a mianowicie odlewam czesc wody do sloika i rozpuszczam w niej barszcz Winiary. W pozostalej wodzie gotuje biala kielbaske a nastepnie wyjmuje ja zdejmuje skorke i kroje w plasterki Do wody w garnku dodaje pokrojony w kostke boczek wedzony, kielbaske np. Podwawelska i kawalek golonki tez pokrojonej w kostke, wlewam rozrobiony barszcz i calosc gotuje. Dodaje pokrojona w plastry biala kielbase. Pokrojone w plastry jajko ukladam na talerzu i zalewam tak przygotowanym barszczem Winiary. Naprawde wszyscy zjadaja ze smakiem. Polecam i pozdrawiam.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?