Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Małe foremki do ciasta typu pie wysmaruj dokładnie masłem. Gotowe ciasto podziel na trzy części.
Krok 2
5 min
Dwie części rozwałkuj na grubość około 1 cm. Rozwałkowanym ciastem wyłóż foremki, a następnie umieść je w lodówce, by ciasto dobrze się schłodziło. Możesz je też zamrozić.
Krok 3
5 min
Białą kiełbasę wyjmij ze skórki i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, musztardę oraz majonez i wymieszaj.
Krok 4
5 min
Cebule posiekaj w drobną kostkę, a boczek – w wąskie paski. Podsmażaj na patelni, aż całość się przyrumieni.
Krok 5
10 min
Szpinak umyj i osusz, a następnie drobno posiekaj. Dodaj do boczku z cebulą i duś, aż zmięknie. Przestudź i dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
Krok 6
2 min
Tak przygotowany farsz nakładaj na ciasto w foremkach.
Krok 7
3 min
Nakrywaj cienko rozwałkowanymi płatami ciasta i dokładnie sklejaj wzdłuż brzegów. Na wierzchu każdego pie zrób małe nacięcie nożem.
Krok 8
30 min
Piecz ok 30 min w temp 180°C. Podawaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, na ciepło lub na zimno.
Krok 9
0 min
Tip: Jako nadzienie do ciasta typu pie możesz też wykorzystać np. konfiturę z czerwonej cebuli, ser żółty lub pleśniowy. Pie możesz przygotować w różnych wersjach, w zależności od dostępności produktów.
Krok 1
z
9
Małe foremki do ciasta typu pie wysmaruj dokładnie masłem. Gotowe ciasto podziel na trzy części.
Krok 2
z
9
Dwie części rozwałkuj na grubość około 1 cm. Rozwałkowanym ciastem wyłóż foremki, a następnie umieść je w lodówce, by ciasto dobrze się schłodziło. Możesz je też zamrozić.
Krok 3
z
9
Białą kiełbasę wyjmij ze skórki i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, musztardę oraz majonez i wymieszaj.
Krok 4
z
9
Cebule posiekaj w drobną kostkę, a boczek – w wąskie paski. Podsmażaj na patelni, aż całość się przyrumieni.
Krok 5
z
9
Szpinak umyj i osusz, a następnie drobno posiekaj. Dodaj do boczku z cebulą i duś, aż zmięknie. Przestudź i dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
Krok 6
z
9
Tak przygotowany farsz nakładaj na ciasto w foremkach.
Krok 7
z
9
Nakrywaj cienko rozwałkowanymi płatami ciasta i dokładnie sklejaj wzdłuż brzegów. Na wierzchu każdego pie zrób małe nacięcie nożem.
Krok 8
z
9
Piecz ok 30 min w temp 180°C. Podawaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, na ciepło lub na zimno.
Krok 9
z
9
Tip: Jako nadzienie do ciasta typu pie możesz też wykorzystać np. konfiturę z czerwonej cebuli, ser żółty lub pleśniowy. Pie możesz przygotować w różnych wersjach, w zależności od dostępności produktów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
S
Sylwia
Cy biała kiełbasę podsmażamy czy zutowa do foremek?
Komentarze 1