Mini-pie z białą kiełbasą

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 8

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Małe foremki do ciasta typu pie wysmaruj dokładnie masłem. Gotowe ciasto podziel na trzy części.
  2. Dwie części rozwałkuj na grubość około 1 cm. Rozwałkowanym ciastem wyłóż foremki, a następnie umieść je w lodówce, by ciasto dobrze się schłodziło. Możesz je też zamrozić.
  3. Białą kiełbasę wyjmij ze skórki i przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, musztardę oraz majonez i wymieszaj.
  4. Cebule posiekaj w drobną kostkę, a boczek – w wąskie paski. Podsmażaj na patelni, aż całość się przyrumieni.
  5. Szpinak umyj i osusz, a następnie drobno posiekaj. Dodaj do boczku z cebulą i duś, aż zmięknie. Przestudź i dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj.
  6. Tak przygotowany farsz nakładaj na ciasto w foremkach.
  7. Nakrywaj cienko rozwałkowanymi płatami ciasta i dokładnie sklejaj wzdłuż brzegów. Na wierzchu każdego pie zrób małe nacięcie nożem.
  8. Piecz ok 30 min w temp 180°C. Podawaj z Majonezem Dekoracyjnym Winiary, na ciepło lub na zimno.
  9. Tip: Jako nadzienie do ciasta typu pie możesz też wykorzystać np. konfiturę z czerwonej cebuli, ser żółty lub pleśniowy. Pie możesz przygotować w różnych wersjach, w zależności od dostępności produktów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?