Łagodne indyjskie curry z pieczonej dyni z kuminem i kolendrą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dynię obierz i pokrój w dużą kostkę. Skrop oliwą i miodem, dopraw solą i pieprzem, posyp mielonym kuminem i kolendrą, a następnie dokładnie wymieszaj. Piecz w temp. 180°C przez ok. 30 min, aż będzie miękka i lekko rumiana.
  2. Imbir i czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę pokrój w piórka i wrzuć na średnio rozgrzaną patelnię. Po ok. 2 minutach dodaj czosnek oraz imbir i smaż jeszcze 1 min. Całość uzupełnij dynią.
  3. Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej na patelnię. Dodaj mleko kokosowe i gotuj razem ok. 15 min. Po tym czasie dopraw solą i pieprzem i podawaj ze świeżą kolendrą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?