Ratatuj warzywny zapiekany w plasterkach

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię, bakłażana, czerwoną cebulęi obranego ziemniaka pokrój w cienkie plasterki.
  2. W garnku wymieszaj zawartość opakowań z bulionem i zagotuj.
  3. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Na spód naczynia wylej połowę sosu. Na nim ułóż naprzemiennie plasterki warzyw. Następnie dopraw warzywa solą i pieprzem. Zapiekaj w temp 180 stopni przez około 25 min.
  4. Ułóż na wierzchu listki bazylii i polej zapiekankę pozostałym sosem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?