Kurczak smażony z wiórkami kokosowymi, mlekiem kokosowym i orzechami nerkowca

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrój kurczaka w paski i dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę pokrój w piórka, a imbir drobno posiekaj. Wiórki kokosowe praż na patelni, aż się zarumienią. Podobnie zrób z orzechami nerkowca. Paprykę pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej pokrojonego kurczaka, aż się zrobi rumiany. Dodaj cebulę oraz imbir i smaż do momentu, gdy cebula zmięknie. Dodaj połowę orzechów nerkowca oraz paprykę i smaż razem przez ok.3 min.
  3. Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i całość wylej na patelnię. Dodaj mleko kokosowe oraz wiórki. Gotuj całość przez ok.10 min. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
  4. Podawaj ze świeżą kolendrą, posypane wiórkami kokosowymi i orzechami nerkowca.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?