Wegetariańskie pulpety z czerwonym sosem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki zetrzyj na tarce i smaż na patelni, aż stracą objętość i się lekko zarumienią. Drobno posiekaj cebulę i czosnek. Zdejmij pieczarki z patelni, a na ich miejsce wsyp cebulę i smaż, aż zmięknie. Dodaj czosnek i smaż przez ok. minutę.
  2. W maszynce do mielenia mięsa lub malakserze zmiel dokładnie tofu, pieczarki, cebulę z czosnkiem oraz soczewicę. Dodaj jedno opakowanie sosu Winiary, jajko, bułkę tartą oraz przyprawy i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem, a następnie formuj z masy niewielkie pulpeciki, które kolejno obtaczaj w mące i odkładaj na bok.
  3. Smaż pulpeciki na średnio rozgrzanej patelni, aż lekko zarumienią się z każdej strony. Po tym czasie wymieszaj zawartość drugiego opakowania z wodą (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Wlej na patelnię i duś z pulpecikami ok.10–15 min, od czasu do czasu mieszając.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?