składniki:
liczba porcji:
sos beszamelowy


Przygotowanie:
- Rozpuść masło w rondelku, a następnie dodaj do niego mąkę i krótko praż. Po tym czasie wlej do rondelka mleko i dokładnie wymieszaj. Kiedy beszamel zgęstnieje, dopraw go solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
- Pokrój cebulę w drobną kostkę. Obsmaż mięso na patelni niech się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
- Przecier pomidorowy wymieszaj z zawartością opakowania oraz pozostałymi suchymi przyprawami. Całość dolej do mięsa i duś przez ok.10 min. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną, świeżą bazylię. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
- Składając lasagne, zaczynaj od sosu. Następnie kładź płat makaronu, sos z mielonym mięsem i beszamel. Na końcu posyp lasagne serem i zapiekaj przez ok. 45 min w temp. 180°C.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?