Mini lasagne z mozzarellą i bazylią

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 40 min.

  • Porcje 6

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść masło w rondelku, a następnie dodaj do niego mąkę i krótko praż. Po tym czasie wlej do rondelka mleko i dokładnie wymieszaj. Kiedy beszamel zgęstnieje, dopraw go solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
  2. Pokrój cebulę w drobną kostkę. Obsmaż mięso na patelni niech się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
  3. Przecier pomidorowy wymieszaj z zawartością opakowania oraz pozostałymi suchymi przyprawami. Całość dolej do mięsa i duś przez ok.10 min. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną, świeżą bazylię. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  4. Składając lasagne, zaczynaj od sosu. Następnie kładź płat makaronu, sos z mielonym mięsem i beszamel. Na końcu posyp lasagne serem i zapiekaj przez ok. 45 min w temp. 180°C.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?