Soczewica z pieczonym czosnkiem, kolendrą i mlekiem kokosowym

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Drobno posiekaj cebulę i imbir. Czosnek przekrój na pół i wstaw do piekarnika na ok. 30 min w temp.180°C. Marchew obierz i pokrój w kostkę.
  2. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę i imbir. Smaż ok. 2 min, aż cebula zmięknie. Po tym czasie dodaj marchew i smaż kolejne 3 minuty.
  3. Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i wlej do garnka z warzywami. Dodaj mleko kokosowe oraz pozostałe przyprawy. Uzupełnij ugotowaną soczewicą, a następnie gotuj ok. 10 min razem.
  4. Na końcu dopraw solą i pierzem oraz świeżą, posiekaną kolendrą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?