Dorsz zapiekany z plastrami cytryny z puree z zielonego groszku

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj i osusz dorsza. Zawartość opakowania wymieszaj z bulionem i zagotuj.
  2. Dopraw rybę solą i pieprzem, a następnie dokładnie i z każdej strony posmaruj sosem. Pokrój cytrynę w paski i ułóż je na wierzchu dorsza. Piecz go ok. 20 min w temp 180°C.
  3. Zielony groszek gotuj do miękkości, a następnie odcedź. Dodaj do niego słodką śmietankę, masło, porwane listki mięty i posiekany koperek. Całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Podawaj dorsza z puree i koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?