Naleśniki z pieczoną papryką zapiekane z pomidorkami koktajlowymi

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Aby przygotować ciasto na naleśniki, zmiksuj ze sobą jajka, mleko, sól, mąkę i masło. Naleśniki powinny być cienkie.
  2. Paprykę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz, aż lekko się przypali – przez ok. 20–30 min. Po tym czasie przełóż ją do foliowego worka i odstaw do wystudzenia, a następnie obierz.
  3. Kurczaka pokrój w paski i dopraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój w piórka. Na patelni z rozgrzaną oliwą smaż krótko kurczaka, aż stanie się rumiany. Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy zmięknie. W osobnym rondelku wymieszaj zawartość opakowania z bulionem i zagotuj. Usmażonego kurczaka wymieszaj z ryżem i kukurydzą. Dodaj połowę sosu.
  4. Papryki pokrój w paski, a dymkę posiekaj. Całość wymieszaj. Powstałym farszem napełniaj naleśniki formuj je w rulony. Tak przygotowane umieść w naczyniu do zapiekania. Posmaruj pozostałym sosem i posyp serem. Naleśniki zapiekaj ok.20–30 min w temperaturze 190–200°C.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?