Indyjski butter chicken

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrój kurczaka w kostkę i dopraw połową przyprawy garam masala oraz solą i pieprzem.
  2. Cebulę pokrój w piórka. Drobno posiekaj czosnek i imbir.
  3. Następnie przełóż kurczaka na rozgrzaną patelnię i smaż, aż zrobi się rumiany. Dodaj cebulę. Gdy będzie miękka, dołóż czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy i smaż dodatkową minutę. Całość uzupełnij przecierem pomidorowym.
  4. Zawartość opakowania wymieszaj z 200 ml wody i połącz z daniem. Dodaj mleko kokosowe lub śmietankę i duś razem ok.15 min. Podawaj ze świeżą kolendrą i ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?