Tort cannelloni zapiekany z ricottą, orzechami i parmezanem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Orzechy włoskie i laskowe praż przez ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie orzechy laskowe obierz ze skórki,a następnie posiekaj.
  2. Seler naciowy pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj ser ricotta oraz orzechy. Szpinak i natkę pietruszki umyj i posiekaj, a następnie dodaj do farszu. Całość dopraw solą i pieprzem, dodaj startego parmezanu i dokładnie wymieszaj.
  3. W rondelku wymieszaj zawartość opakowań z wodą–zgodnie ze wskazówkami zopakowania –i zagotuj. W tortownicy lub innym naczyniu do zapiekania ustawpionoworurki cannelloni. Przy pomocy rękawa cukierniczego napełnij je farszem. Wierzch tortu pokryj czerwonym sosem oraz posyp mozzarellą i pozostałym parmezanem.
  4. Całość przykryj dokładnie folią aluminiową i piecz przez ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po tym czasie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 min.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?