Minestrone – włoska zupa warzywna

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 8

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj. Marchew, cebulę i cukinię pokrój w kostkę a fasolkę w 1cm kawałki. W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i obsmaż na niej wszystkie warzywa poza szpinakiem.
  2. Całość zalej wodą i dodaj bulion ze słoika. Gotuj ok 15 min.
  3. Po tym czasie dodaj pomidory z puszki, przecier oraz szpinak i całość dalej gotuj ok 30 min. na 5 minut przed końcem gotowania dodaj makaron.
  4. Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.

Opis przepisu:

Zupa minestrone to popularna włoska zupa przygotowywana na bazie warzyw, głównie cukinii. Przygotowywana jest w wielu regionach Włoch na swój niepowtarzalny sposób. Proponujemy minestrone w wersji klasycznej – z dużą ilością warzyw i aromatycznym Bulionem drobiowym WINIARY. Przekonaj się, że minestrone – włoska zupa warzywna, wspaniale smakuje również w polskiej kuchni!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?