Ramen - japońska zupa

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 2 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
  2. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.
  3. Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.
  4. Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.
  5. Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki

Opis przepisu:

Zupa ramen to esencjonalny i aromatyczny japoński rosół przygotowywany na bazie czerwonego mięsa. Domowy ramen zrobisz ze składników, które są łatwo dostępne praktycznie w każdym sklepie. Za niepowtarzalny smak tej zupy odpowiadają m.in. egzotyczne przyprawy i zioła – w szczególności kolendra, imbir i anyż, a także Bulion wołowy WINIARY. Ramen – japońska zupa to ekspresowa kulinarna wycieczka w smakowite rejony Azji!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?