Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 4

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę umyj i osusz. Pokrój w dużą kostkę.
  2. Czosnek posiekaj a cebulę pokrój w piórka. Cukinie pokrój w plastry a brokuł podziel na mniejsze różyczki. Paprykę pokrój w dużą kostkę a groszek cukrowy w paski.
  3. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć mięso i smaż aż się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Pod koniec smażenia dodaj czosnek, listek laurowy oraz paprykę w proszku. Całość smaż ok 1 min .
  4. Następnie dodaj 700ml. wody oraz łyżkę bulionu ze słoika i duś ok 40 min na średniej mocy aż mięso będzie miękkie.
  5. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone wcześniej warzywa i duś całość jeszcze 5-10 min.

Opis przepisu:

Gulasz wieprzowy z zielonymi warzywami to propozycja na pyszny obiad, który przygotujesz dla całej rodziny. Przepisy na gulasz wieprzowy są przeróżne, ale wybraliśmy na tyle prosty i tradycyjny, że przygotuje go każdy. Gulasz wieprzowy z warzywami nabierze wyjątkowego smaku, dzięki Bulionowi wołowemu WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?