Zupa jarzynowa z młodych warzyw

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 8

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj. Kalafior i brokuły podziel na różyczki. Marchew, por i pietruszkę obierz i pokrój w półtalarki. Fasolkę pokrój na 3cm kawałki a ziemniaki pokrój w kostkę.
  2. Wszystkie warzywa poza ziemniakami umieść w dużym garnku i zalej wodą. Dodaj bulion ze słoika i gotuj całość ok 30min aż warzywa będą miękkie.
  3. Dodaj ziemniaki i gotuj jeszcze ok 15min.
  4. Koperek drobno posiekaj i wrzuć do miseczki. Dodaj śmietanę i chochlę gorącego płynu z zupy. Dokładnie wymieszaj i wlej cały czas mieszając do zupy. Na końcu całość dopraw pieprzem.

Opis przepisu:

Zupa jarzynowa z młodych warzyw to propozycja na wiosenny obiad, który przygotujesz w mgnieniu oka. Świeże warzywa nadadzą zupie wspaniałego aromatu i sprawią, że obiad od razu nabierze pięknych kolorów. Jarzynową przygotujesz na bazie Bulionu warzywnego WINIARY. Z dodatkiem tego bulionu zupa będzie w pełni wegetariańska.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?